Trainingsdag “De essentie van zelforganiserende teams” | Sprekers

31 oktober 2017 -  Van der Valk Hotel Veenendaal

Home | Programma | Sprekers | Informatie | Inschrijven

Trainer: Anita Bakker

Anita Bakker is opleider, coach en trainer.  Ze doet dit vanuit haar eigen bedrijf. Haar achtergrond als dramatherapeut kleurt haar werkwijze. Ze maakt veel en graag gebruik van speelse oefeningen, dramatechnieken en onverwachte interventies. Zij is gespecialiseerd in Voice Dialogue en coacht teams o.a. in zelfsturing.

Zij is mede-auteur van het boek Coachen met Lef (Boom, april 2014)  waar Transactionele Analyse en Voice Dialogue elkaar versterken. Hierin presenteert zij nieuwe werkvormen op het snijvlak van TA en Voice Dialogue. In deze synergie ontstaat een manier van coachen die op een speelse en energetische manier de kern raakt en tegelijkertijd resultaatgericht is.

 

Trainer: Rick Willemsen

Rick Willemsen is trainer, schrijver, coach, inspirator en heeft zijn eigen bedrijf. Hij is een ervaren allround trainer en coach op het gebied van leiderschap, zelfsturende teams en sales. Hij ontwerpt en voert samen met andere professionals in company eendaagse programma’s  uit onder de naam In-day.  Hij ervaart  authenticiteit als de sleutel tot persoonlijke kracht, succes en effectiviteit en heeft zijn eigen coaching programma “Authentiek Leiderschap” ontwikkeld. Ook is hij schrijver van de boeken Echte leiders in echte organisaties (Scriptum, 2011) en Pitch! (Van Duuren Media, 2014). Op een bevlogen, eerlijke, open en betrokken manier coacht en adviseert hij mensen en organisaties op het gebied van leren en ontwikkelen. 

 

Expert: Marc Fokker

Marc Fokker, teamleider klantenservice bij Waternet, heeft ruim 20 jaar ervaring met het leidinggeven aan customer service teams bij diverse organisaties. Marc maakt deel uit van het MT domein Klant binnen Waternet en heeft sinds november 2016 een dubbelrol; naast zijn rol als teamleider stuurt hij een organisatieverandering aan van front en back office teams klantcontact. Centraal daarin staat het willen werken met zelforganiserende teams. Deze pilot is april jl. live gegaan en wordt op een agile manier begeleid door alle teamleiders van de teams die te maken hebben met klantcontact.

Tijdens zijn loopbaan heeft Marc veel stuur- en verbetermodellen voorbij zien komen, zoals bijvoorbeeld Six Sigma, COPC, LEAN en momenteel Agile. Van alles heeft Marc veel geleerd, maar hij past consequent het principe toe deze modellen te blijven zien als praktische en nuttige tools en niet als ‘the holy grail’ waar je blind achteraan loopt.

 

Marc Fokker

 

Expert: Sjors Kieft

Sjors Kieft, teamleider waterfacturatie bij Waternet, heeft bijna 10 jaar ervaring met leidinggeven binnen meerdere organisaties. Sjors heeft sinds april dit jaar een dubbelrol. Naast zijn rol als lijnmanager is hij verantwoordelijk voor de daadwerkelijke implementatie van de verandering naar zelforganiserende cirkelteams. Deze pilot is gestart met de zogenaamde supercirkel betalen waarbinnen drie cirkel teams met een omvang van tussen de 10 tot 12 medewerkers actief zijn. Sjors heeft hiervoor al meerdere teams aangestuurd binnen zowel Waternet als daarbuiten. Sjors heeft door middel van doelgerichte sturing op het resultaat  teams geholpen te komen tot betere resultaten. Zijn visie is dat door de richting duidelijk aan te geven en het stellen van heldere doelen medewerkers zeer goed in staat zijn prachtige resultaten te behalen. 

 

Sjors Kieft