Jaarcongres Tijdschrift voor de Politie

Wendbaar & Weerbaar

Snel en efficiënt inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en de instroom van 17.000 agenten!

15 november 2019, Hoofdbureau Politie Den Haag

Home | Programma | WorkshopsInformatie | Inschrijven

Digitalisering, verdergaande pluralisering van de politiefunctie en toenemende internationale invloeden vragen om nieuwe manieren van werken en organiseren. Door de vergrijzing stromen de komende jaren ervaren politiemensen uit. Een instroom van 17.000 nieuwe agenten de komende jaren moet uitkomst bieden, maar stelt de politie ook voor uitdagingen. 

  • Hoe kunt u de nieuwe instroom, maar ook de oudere generaties, enthousiasmeren om mee te gaan met de veranderingen?
  • Hoe beweegt de politie zich in deze uitdagende tijden naar een hoogwaardig kennisintensieve, dynamische en schokbestendige organisatie?
  • Welk HR-beleid, welke managementstijl hoort daarbij en wat kunt u er zelf aan bijdragen?

Versterk het samenspel in en tussen de teams
Anders organiseren begint met het versterken van het samenspel in en tussen de teams. Agile, scrum, zelforganisatie; methodes om teams snel en effectief in te laten spelen op veranderingen in de buitenwereld. Hoor op welke wijze binnen en buiten de politie hiermee al gewerkt wordt. 

Haal het beste uit verschillende generaties
Nieuwe manieren van werken en organiseren vraagt ook om een politie die vitaal, eigentijds en aantrekkelijk voor alle generaties is. U krijgt handvatten om te voorkomen dat verschillen in generaties blokkades opwerpen, maar dat de verschillen juist benut worden om tot betere resultaten te komen.

Aan het eind van dit congres

  • Heeft u praktische handvatten om effectiever samen te werken met en sturing te geven aan de verschillende generaties binnen (en buiten) uw team/organisatie.
  • Heeft u concrete instrumenten in handen die de organisatie/uw team wendbaar en weerbaar maken.
  • Heeft u inzicht in hoe u ondanks een grootschalige transformatie toch kan komen tot een responsieve, wendbare en weerbare organisatie.

Voor wie
Dit congres is interessant voor leidinggevenden op strategisch, operationeel en tactisch niveau binnen de politie en vergelijkbare (grote, overheids-) organisaties die te maken hebben met een grote diversiteit aan generaties binnen hun organisatie. Ook is het interessant voor leidinggevenden en medewerkers op het gebied van HRM.

Organisator:

Mede-organisatoren:

Stapel & de Koning

Gemeente.nu